KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI / GİZLİLİK VE İLETİŞİM İZNİ

 

AMAÇ:

 

Bekiroğlu Grup Lastik Otomotiv Petrol Ürünleri İnşaat ve Dış Tic.A.Ş.’in online alışveriş ortamı olan “Lastikkent.com.tr”nin her türlü kişisel verileri topladığını, toplanan kişisel verilerin nasıl kullanıldığını, bu verilerin kimlerle paylaşılabileceğini, kişisel veriler üzerindeki haklarınızı, elektronik ileti alma konusundaki tercihlerinizi nasıl yöneteceğinizi açıklamaktadır.

 

Kişisel Verileriniz işlenişi, Amacı ve Dayanağı:

 

Lastikkent.com. üyelerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla;

- 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 

- 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 

- 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu,

- 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere,

yasal yükümlülükler ve hizmet esasları çerçevesinde; kişisel verilerinizi (ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, sabit telefon numarası, e-posta adresi, cinsiyet, adres, sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler de dahil ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla kullanıcıyı doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgi) talep etmektedir. Bu veriler, Lastikkent.com’un hizmetlerinden yararlanabilmeniz için, rızanıza istinaden, işbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası/Gizlilik ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak ve bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecektir ve saklanacaktır.

 

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız:

 

Hangi kişisel verilerinizin işlendiğini, amacını ve amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenmek, verilerde değişiklik yapmak veya silmektir. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 11 uyarınca sahip olduğunuz diğer haklar saklıdır.

 

Kişisel Veri Saklama Süresi:

 

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz şirketimiz tarafından veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

 

Çerez (Cookie) Kullanımı:

 

Lastikkent.com ziyaretçilere daha iyi hizmet vermek bağlamında yasal yükümlülüğü çerçevesinde, gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır. Gezinme bilgilerinizi toplama amacıyla kullandığımız çerezler (cookie) hakkında bilgi, Lastikkent.com websitesine/mobil sitesine ilk defa giriş yaptığınızda veya mobil uygulamasını telefonunuza veya tabletinize yüklediğinizde “açılır pencere (pop-up ekran)” ile verilir. Çerezler, lastikkent.com web Sitesini ziyaret ettiğinizde veya mobil uygulamayı cep telefonunuza yüklediğinizde veya mobil sitesi’nden bağlandığınızda, internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayarınız, cep telefonunuz veya tabletinizde saklanan küçük bilgi parçacıklarını içeren metin dosyalarıdır. Lastikkent.com çeşitli nedenlerle (size özel tanıtımlar, indirimler, pazarlama teklifleri yapmak ve tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki üyelik kullanım geçmişinizi izlemektedir. Lastikkent.com, site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir. Bu durumlar işbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası/Gizlilik ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dahilinde kalacaktır.

 

Resmi Makamlarla Kişisel Veri Paylaşımı:

 

Lastikkent.com. üyeliğe ilişkin kişisel verilerinizi ve gezinme bilgileriniz gibi trafik bilgilerinizi; lastikkent’in yasalar karşısındaki yükümlülüğünü ifa etmesi amacıyla (suçla mücadele ve devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi benzeri ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere Lastikkent’in yasal veya idari olarak bildirim veya bilgi verme yükümlülüğünün mevcut olduğu durumlarda) bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşabilecektir.

 

Kişisel Verilerin Korunması Politikası/Gizlilik ve İletişim İzni’nde Yapılacak Değişiklikler:

 

Lastikkent.com, işbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası/Gizlilik ve İletişim İzni’nde her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, www.Lastikkent.com.tr  sitesine konulmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. Değişiklikler, siz değerli üyelerimize bildirilecektir. Kullanıcılar, Üyelik/Kişisel bilgilerini ve iletişim tercihlerini her zaman sisteme giriş yaparak güncelleyebilirler. Bu konudaki taleplerinizi [email protected] e-posta adresine e-posta göndererek iletebilirsiniz. Talebiniz 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek, talebinizin sonucu ile ilgili olarak size yazılı şekilde bilgi verilecektir. Bu konudaki tüm talepler de aynı e-posta adresine yapılabilir.

 

Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Önlemler:

 

Lastikkent.com kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli önlemleri almaktadır. Lastikkent.com kişisel verileri depolarken güvenlik duvarları ve genel kabul görmüş güvenlik teknolojisi standartlarını kullanmaktadır. Buna ek olarak, web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi aracılığıyla Lastikkent’e gelen kişisel verileriniz, SSL kullanılarak aktarılmaktadır. Lastikkent.com kişisel verilerinizi gizli tutmayı, taahhüt etmektedir. Gerekli bilgi güvenliği önlemleri alınmasına karşın, web sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir ve gerekli önlemleri alır.

 

İletişim İzni:

 

İşbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası/Gizlilik ve İletişim İzni’ni kabul etmekle, paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına ve Lastikkent’in sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu üçüncü kişilere aktarımına izin vermiş bulunmaktasınız.

 

Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri:

 

İşbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası / Gizlilik ve İletişim İzni, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde Ankara merkez Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.